vermestibi blogjainak gyűjtőoldalát lásd a vermesmotor.blog.hu oldalon!

V6+207=Verhovetta

V6+207=Verhovetta

Unalmas hétköznapok, új műhely (2017. június 6.)

2017. október 12. - vermes tibi

Nem nagyon írok mostanában a blogra - mert nem nagyon van mit.

Csaba Balkánjába elkészítettem a pótalkatrészt, beszereltük - de nem oldódott meg minden probléma. A Balkán eddig csak az ürest és a harmadikat vette, nehezen - most viszonylag jól veszi a hármast, kettest és az ürest - de az egyest nem. Kiderült, hogy nagyobb a baj, mint hittük; nem csak azzal az elkopott alkatrésszel van baj, amit újragyártottam - a blokkon belül sem stimmel valami. Szét kell majd húzni a blokkot, megnézni, mi a baj és hogyan lehet megjavítani, de mivel Balkán alkatrészekhez nagyjából lehetetlen hozzájutni, kétséges, hogy meg tudjuk-e javítani, szóval inkább halasztódik a dolog - Csaba addig inkább így, egyes nélkül tervezi használni a motort.

A Verhovettával nagyjából minden rendben van, tehát erről sincs mit írni. Az első és hátsó lengéscsillapítót majd tervezem rendbe rakni a nyáron, de ez nem sürgős beavatkozás.

A műhely is elkészült nagyjából, még a tető szigetelése van hátra. Most elég meleg van a hullámpala alatt. Íme néhány kép róla. A kert végében egy jókora mogyoróbokor tövében húzódik meg a "funkcionális eszencialista" stílusú épület; balról veteményeskert ribizlibokrokkal, jobbról kimaradt építkezési anyagok láthatók. Előtte kiégett gyep, fölötte kémény. Az épület számtalan érdekessége közül a 90 fokkal elforgatott ablakot érdemes megemlíteni, valamint a méretes ajtót, amely miatt a szomszédok hajlamosak garázsnak nézni az épületet (mely sajnos nincs akkora, hogy egy autó elférjen benne - a belső tér egyharmadát a kemence(!) foglalja el).

dscn0226.JPG

Ha benézünk, jelenleg ezt látjuk: szerszámok, letakart Verhovetta, némi hungarocell.

dscn0229.JPG

Jövő hét végén újra veteránbörze. Nem tervezek venni semmit, de persze elképzelhető, hogy adódik valami kihagyhatatlan.  Egyébként meg volna itthon is mit szerelni: vettem valamikor egy komplett 207-es Babettát, amiből csak a hátsó kerékre volt szükségem, szóval ezt is összerakhatnám, már az átalakítására is vannak tervek - valamikor már írtam róla, most a Tomos Streetmate lehet a kulcsszó.

De egyelőre nem érzek kényszeres szerelési vágyat. Szerintem őszre fog ez megváltozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://verhovetta.blog.hu/api/trackback/id/tr8312956641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása