vermestibi blogjainak gyűjtőoldalát lásd a vermesmotor.blog.hu oldalon!

V6+207=Verhovetta

V6+207=Verhovetta

Börze (2017. június 11.)

2017. október 12. - vermes tibi

Átlagos méretű börze volt, átlagos kínálattal. Ez nagyjából azt jelenti, hogy volt egy pár érdekesség, ami miatt mindenképpen érdemes volt kimenni, s emellett a megszokott árusokkal a megszokott kínálattal találkozhattunk. Szélsőségesen magas és mérsékelten alacsony árak, fölösleges lomok tonnaszám és kincseket érő apróságok, Simsonjukra büszke fiatalok és 1960 utáni, nem típustiszta gépekre rá sem néző veterán veteránok.

Korán mentem, így szerencsés helyre sikerült parkolnom:

dscn0252.JPG

A Verhovetta és a mellette lévő Yamaha között csak 1250 köbcenti különbség van.

Minden börzén van pár eladó Babetta, Simson, Rometből/Komárból is van bőven, de Verhovinát még soha nem láttam, s Riga legfeljebb egy szokott lenni.

dscn0238.JPG

Ezt a Rigát 35ezerért árulták. A kép bal felső sarkába belógó pocak tulajdonosa árult egy átlagosan vagy annál valamivel jobban leharcolt külsejű 51-es, bálnatankos Simsont, 55ezerért. Csábító volt az ajánlat, mert azt gondolom, ha valaha is Simsonom lesz, az bálnatankos, lepusztult kinézetű gép lesz. A Simsonban csak az vonz, hogy kétségtelenül a kgst smkp-k csúcstechnológiája, megbízhatóbb s többet nyújt, mint a többi típus - de maga a "kultusz", az "életérzés" cseppet sem szimpatikus. Finnyás vagyok a Simsonhoz, s ha lenne, használnám, de nem szépítgetném, le sem mosnám soha.

Három darab, romosnál romosabb Mini Rigát is árultak. Megfordult már a fejemben, hogy össze kéne szerelni egy kismotort a gyerekeknek, de ezek sajnos túl hiányosak voltak, nem lehetett volna a háromból kettőt összerakni. (Márpedig legalább kettő kell, hiszen ikreim vannak, lányok, szóval két rózsaszín, pónis Mini Rigán, esetleg Pony Rometen törheti a fejét a Jézuska.)

dscn0244.JPG

 

Átalakított motor is van mindig (a Verhovettán kívül is) a börzén. Egy eladó Simson Choppert már korábban is láttam, s most volt egy (számomra) egész érdekes gép:

dscn0234.JPG

Ez is egy 207-es Babetta, amit "motorosabbra" alakítottak át. Igényesebb kidolgozással még szép is lenne. A tank és a blokk közötti üres részt ki lehet tölteni éppen két elsősegély dobozzal is...

És persze volt rengeteg csillogó veterán is - csak néhányat ízelítőül:

dscn0250.JPG

dscn0237.JPG

dscn0254.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://verhovetta.blog.hu/api/trackback/id/tr6612956649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása